Du er elsket

du er elsket

Denne seddel lå på min computer

Jeg stod tidligt op for jeg vidste det ville blive en lang og svær arbejdsdag. Jeg skulle den dag forberede tale til Matthias’ bisættelse. Matthias på 20 år havde hængt sig. Hvordan er det muligt at finde ord i sådan en situation? Sådan er mit arbejde ind imellem det umuliges kunst. Jeg vidste det ville blive en hård dag. Men da jeg satte mig ved min computer med en kande kaffe så jeg en lille seddel ligge på tastaturet. På sedlen stod der ’Du er elsket.

Livets mening
Det var ikke en seddel jeg havde lavet og den havde ikke været der aftenen i forvejen. Så det måtte være en seddel min kone havde lagt til mig inden hun var gået på arbejde. ’Du er elsket’.  Det budskab forvandlede min dag. Ved dagens begyndelse blev jeg mindet om at sådan er livet: Det giver mening når jeg oplever jeg er elsket. Livets mening er kærlighed. Det er derfor det gør ondt at miste. Det gør forfærdeligt ondt når den jeg elsker dør, men det som gør ondt har intet med ondskab at gøre – det handler tværtimod om kærlighed.

Kærlighedens risiko
Og så vidste jeg hvad jeg skulle sige til Matthias’ bisættelse: Det gør ondt og vi græder fordi Matthias var elsket – af os. Livets mening er kærlighed og samtidig er kærligheden det risikable ved livet. For den dag min kone forlader mig enten fordi hun ikke gider mig mere, eller fordi hun dør før mig, så vil min verden bryde sammen. Og det skyldes ikke ondskab men kærlighed. For når kanalerne for kærlighed i vores liv forsvinder, så lider vi.

Du er elsket!
Det tog kun to timer at forberede talen. Og jeg tog sedlen med til bisættelsen og lagde den på kisten. ’Du er elsket Matthias, det er derfor vi græder’. Og jeg opfordrede de efterladte til at blive ved med at turde elske og at løbe risikoen for at miste, for meningen med livet er kærlighed.

Gud er kærlighed
I Bibelen står der: ”Kære venner, lad os elske hinanden, for kærligheden kommer fra Gud. Gud er kærlighed.” og ”Kærligheden består ikke i at vi har elsket Gud, men i at han har elsket os. Han sendte sin søn og lod ham dø for at vi kan få til­givet vores synder. Kære venner, når Gud elskede os så højt, så har vi også pligt til at elske hinanden. Gud er kærlighed, og den der lever i kærligheden, er i Gud ligesom Gud er i ham.(Uddrag fra Johannes Første Brev 4,7-16)

Jesus elsker
Det bliver rigtig tydelig hvad livet og kærligheden handler om når vi hører om Jesus. Han siger: ”Der findes ingen større kærlighed end den at sætte livet til for sine venner.” Og som han sagde, sådan gjorde han: Han døde i stedet for sine venner. Og det er dig han kalder for sin ven. Jesus siger ”du er elsket”.  Hvis du svarer positivt på hans kærlighedserklæring og tager imod Guds kærlighed så står du midt i meningen med livet. Da har du så meget i overskud at du også kan sige det videre til andre ”du er elsket!”

Kærlig hilsen
Jan Kornholt

3 thoughts on “Du er elsket

  1. Mai-Britt Sørensen

    Smukt og uvurderligt sandt. Når man mister, bliver man ramt af angsten for igen at miste. For det gør så ondt. Og tænker, at hvis man så ikke elsker så meget, så gør det ikke så ondt at miste igen. Der er jo bare det ved det, at hvis man ikke tør elske, så holder man igen på livet. Så for at leve fuldt ud, så skal man turde – både at elske og måske at miste.

    At tro på kærligheden, både fra Gud og mennesker, er lige så vigtigt som at trække vejret, for igennem kærligheden strømmer livet 🙂

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *