Der, hvor du er

På en konference i England mødte jeg Ed. Han fortalte mig lidt om sig selv:  Ed arbejder på et lager, og han fortalte mig om at han var så træt at det job. Han kunne ikke komme ind på sin ønske-uddannelse og han kunne ikke få de jobs han drømte om, så han måtte nøjes med at være lagerarbejder og han hadede det, følte sig overkvalificeret, de-motiveret, et sted han bare ikke ønskede at være.

Ed fortalte at, en dag snakkede han med sin præst om det. Ed fortalte præsten som sin store drøm, om at slippe for sit kedelige job. Og Ed spurgte præsten om han ikke vil bede for ham, at det måtte gå sådan, for nu havde han selv bedt i to år om at noget måtte ske, og uden at han havde fået svar på sine bønner.

Da sagde præsten til Ed: ”Har du tænkt på, at siden du nu har bedt i to år og du stadig har dit lagerjob, at det så måske er Guds vilje, at det er der du skal være?” Og præsten fortalte Ed om Jeremias Bog: Her kan man læse om Israelsk folk i fangenskab i Babylon. Folket mente om sig selv, at de var på det forkerte sted, sammen med de forkerte mennesker, på det forkerte tidspunkt og gjorde de forkerte ting. Og de bad til Gud, om ikke bare det hele kunne blive anderledes. Og så minder profeten Jeremias Israelitterne om at ’det er der hvor du allerede er, at du kan gøre den største forskel!’

Ed fortalte mig, at den samtale forandrede hans liv. Ed besluttede sig for at møde 15 minutter tidligere på arbejde næste dag, bare for at snakke med sine kolleger, involvere sig lidt i deres liv og lytte til dem.

Og sådan gjorde han hver dag derefter og han begyndte at lære sine kolleger at kende på en helt ny måde. Og Ed fortalte mig ’Jeg kom til at holde af dem.’ Og de kom også til at lære Ed at kende, og lidt efter lidt fandt de også ud af at Ed var kristen, de blev mere åbne overfor at tale om det som var svært i deres liv. En dag var der en som spurgte: ”Vil du bede for mig, Ed?”

Ed indrømmede overfor mig, at han stadig syntes han job var kedeligt, men at nu havde det fået et formål. Det havde forandret alt. Ed havde indset at han skulle stoppe det der hvis bare… hvis bare det hele var anderledes. Hvis bare jeg kunne slippe væk. For han havde nu oplevet, at Gud også var lige her og lige der, hvor man er til hverdag.

Tænk hvad noget tilsvarende kan betyde i dit liv: Det er måske der, hvor du allerede er lige nu, at du kan gøre den største forskel? Ét er sikkert: Gud kan bruge dig hvor som helst og når som helst. Du skal dele Guds kærlighed i ord og handling, det er meningen med dit liv, lige der hvor du er!

Kærlig hilsen
Jan Kornholt

Artikel trykt i "Nyt fra Købnerkirken" Januar 2017