FAQ om Købnerkirken

Købnerkirken bygget i 1939

Købnerkirken – En fri kirke for alle

Hvad er Købnerkirken?
Købnerkirken er en del af Den Kristne Kirke og bekender troen på én Gud som Fader, Søn og Helligånd. Købnerkirkens opgave er at formidle budskabet om Jesus, og at have omsorg for mennesker. Vi siger om os selv at kirken er et fællesskab af mennesker, der ønsker at følge Jesus på vejen mod Guds rige. Vi går sammen gennem den verden, Gud har skabt med Jesus som forbillede og Helligånden som vejleder.

Hvordan bliver du en del af Købnerkirkens fællesskab?
Eneste forudsætning for at blive en del af Købnerkirkens fællesskab, er at du ønsker at følge Jesus. Du kan udfylde en indmeldelsesblanket som findes i kirken eller ved at benytte formular på hjemmesiden. Efter en personlig samtale med præsten eller en fra kirkens ledelse bliver du budt velkommen i fællesskabet ved en gudstjeneste eller et menighedsmøde.
Du formelt en del af Købnerkirkens fællesskab og har stemmeret på menighedsmødet når
… du har udtrykt ønske om at følge Jesus
… du har afgivet kontakt oplysninger inkl. CPR nummer
… du er blevet budt velkommen ved en gudstjeneste eller et menighedsmøde

Købnerkirken er en baptistkirke. Det betyder:
– Bibelen er vigtigste norm for vores tro og liv.
– Personlig frihed til selv at tolke Bibelen og selv at vælge tro og livsstil.
– Vi praktiserer bekendelsesdåb   (= troendes dåb ved fuld neddykkelse i vand).
– Alle aktive har indflydelse og ansvar.
– Vi kæmper for religionsfrihed.
– Menigheden har demokratisk ledelse.
– Kirke er et fællesskab af mennesker og ikke blot en bygning eller bestemte ritualer.

Læs Købnerkirkens vedtægter her…

Baptistkirken er en frikirke dvs. uafhængig af staten. Den lokale menighed er selvfinansierende og selvbestemmende. Det betyder, at vi kun har de penge, som den lokale menighed selv kan skaffe, og at vi selv lokalt bestemmer hvordan al arbejde skal tilrettelægges. Købnerkirken har i dag 85 medlemmer og kirkens budget for 2018 er på 1.018.000 kr.

Baptistkirken i Danmark, som Købnerkirken er en del af, er Nordens første frikirke, stiftet i København 1839. Det var 10 år før Grundloven sikrede religionsfrihed i Danmark. De første baptister i Danmark blev derfor forfulgt og pålagt bøder og fængselsstraffe fordi de nægtede at lade deres spædbørn døbe.
Baptistkirken i Danmark består af 53 lokale kirker med i alt 5200 medlemmer. På verdensplan har baptistkirken en 500 år lang historie og er i dag en af de største kristne kirker med over 100 millioner aktive.

Købnerkirken er opkaldt efter Julius Købner (1806-1884) der var grundlæggeren af den første baptistkirke i Danmark. Købnerkirken blev dannet i 1891 og den nuværende kirkebygning blev indviet 1939.

I Købnerkirken kan enhver, som der tror på Jesus, blive en del af fællesskabet. Dåb er ikke en forudsætning for medlemskab, men vi tilbyder at døbe enhver som selv ønsker at være kristen. Læs Retningslinjer for medlemskab her…

I 2014 blev 1. etape af et omfattende byggeprojekt færdiggjort med helt ny underetage med nonprofit cafe med direkte adgang fra det nye torvemiljø på Skotlands Plads. Cafe Julius åbnede 4. januar 2015 og har foreløbig åbent tre dage om ugen.

I 2016 blev 2. etape i kirkebygningens renovering færdiggjort med fokus på energi og klima bl.a. med nye vinduer, ny hoveddør, renovering af facade, isolering og maling af vægge og lofter blev færdiggjort oktober i 2016. Læs om Købnerkirkens byggeprojekter her…

Vil du vide mere så kontakt Købnerkirkens præst Jan Kornholt
E-mail jan@kornholt.dk Telefon 21 49 44 12

Andre dokumenter der fortæller om Købnerkirken:

Opdateret 1. april 2018

2 tanker om "FAQ om Købnerkirken"

  1. Jan Kornholt Forfatter

   Kære Julie
   Du er meget velkommen til at komme og se kirken. Købnerkirken er åben i forbindelse med kirkens arrangementer. Derud over er kirken aflåst, da vi ikke lader dørene stå åbne når der ikke er medarbejdere i kirken. Hvis du gerne vil se kirken på et andet tidspunkt end ved arrangementerne så kontakt mig.
   Kærlig hilsen Jan (præst)
   Tel. 21 49 44 12
   E-mail: jan@kornholt.dk

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *