Brylluppet i Kana

I dag er oplægget et lidt andet end det plejer. I stedet for en hel gudstjeneste på skrift, er det en opfordring til samtale om dagens tekst. Samtalen kan foregå på Købnerkirkens facebook, hvor dette opslag findes på både siden Købnerkirken og i gruppen Købnerkirkens Fællesskab, men den kan også foregå på telefonen, med en du måske ikke har tale med i noget tid, eller en der måske ikke ser så meget af det der sker på internettet. Man kan selvfølgelig også tage samtalen med ud på en gåtur, hvis man passer på og holder afstand.

Dagens tekst er handler om brylluppet i Kana, hvor Jesus laver vand til vin. Teksten findes i Johannesevangeliet 2,1-11, og kan læses online her: https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/Joh/2#1-11

Teksten handler om Jesu første mirakel i Johannesevangeliet, og man kunne tage udgangspunkt i mange forskellige ting i samtalen om det. Men hvis du mangler lidt inspiration, er her nogle spørgsmål, der måske kan hjælpe samtalen i gang.

  1. Hvorfor siger Jesus, ”Hvad vil du mig kvinde? Mine time er endnu ikke kommet”?
  2. Hvad betyder det, at Jesus laver vand til vin i de kar, der blev brugt til rituel renselse?
  3. Hvad tager du med fra historien eller bliver du mindet om, når du læser den?
  4. Kommer du i tanke om noget andet, hvis du også læser dagens tekst fra Det Gamle Testamente og epistelteksten? (Find dem her: https://www.bibelselskabet.dk/2-s-efter-helligtrekonger-fra-foerste-raekke)

Det handler ikke om at svare rigtigt. Det handler om at tænke over teksten og være sammen, selvom vi ikke kan mødes i kirken.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *