Noget om livsforlængelse

Jeg læste en amerikansk artikel om ”6 trin til udødelighed”:

1. Grundigt sundhedstjek hver år.
  2. Ingen alkohol og koffein.
  3. Filtrer det vand du drikker.
  4. Tag kosttilskud, der afbøder dine genetiske mangler.
  5. Skær ned på kalorierne og undgå sukker.
  6. Dyrk motion fem gange om ugen.

pilleForfatteren, der lever i bedste velgående, følger sine egne råd til punkt og prikke. Bl.a. spiser han 200 piller om dagen og går til lægen hver uge.

I radioen hørte jeg et interview med den ernæringsekspert, der har skrevet bogen ”10 år yngre på 10 uger”. Hun lever på et minimum at kalorier, fordi hun har læst, at de tibetanske munke lever længe, på et meget lavt kalorieindtag. En bivirkning er, at hun fryser konstant, fordi kroppen kører på så lavt blus.

Spise 200 piller om dagen, fryse konstant, er det et liv som er værd at leve? Ja, hvis det vigtigste er at leve længe og om muligt leve evigt. Mennesker kæmper mod aldring og enkelte mennesker gør det i ekstrem grad: Fx har flere mennesker betalt millioner for at blive frosset ned i flydende kvælstof. Der ligger de så og venter på at teknologien når dertil, at de kan blive tøet op og leve evigt.

hvem sagde godmorgenJeg får lyst til at sige én ting SÅ SLAP DOG AF! For livet handler ikke om, hvor længe du lever, men hvordan du lever. Det handler ikke om kvantitet men om kvalitet. Og mennesket kan ikke vinde kampen over døden. Men vi kan sikre vores liv en afgørende kvalitet og indhold ved at følge den eneste ene, som har vundet over døden. Bibelen fortæller beretningen om at Jesus opstod fra døden et par dage efter han var blevet henrettet. En livsforlængende sejr, der vil noget. Ja, kampen mod aldring er vundet.

Jeg er ikke imod at man forsker i aldring og livsforlængelse. Der ligger også meget sygdomsbekæmpelse i sådan et fag. Men jeg er imod den ekstreme optagethed af det selvskabte livsforlængende – det at ville have kontrollen. Det kan jo blive en besættelse – bogstaveligt talt. En ødelæggende higen efter magt over sit eget liv.

Selvom det kan være skræmmende at tænke på, så har vi mennesker ikke selv magten over vores liv. Selv om vi gør hvad vi kan, for at kunne leve længere, så har det begrænset betydning og udskyder blot det uundgåelige. Døden er et vilkår, som vi ikke kan kæmpe imod. Det er Gud, der har vundet over døden, ikke mennesker. Og tænk, dét gør mig bare så glad! Der ligger en befrielse i det budskab: Jesus er opstanden!

Vil du gerne leve længe og glad og fri? Vil du gerne leve evigt? Så følg Jesus i stedet for at spise piller og gå rundt og fryse. Du skal selvfølgelig passe på dig selv og ikke leve uansvarligt og dumt, men du går glip af livet, hvis du jager efter at få magt og kontrol over det. Gud siger til dig ”slap af, giv slip på kontrollen, lev i tillid til mig!” Kristus er opstanden – det evige liv findes – eller rettere ’det gives’ – tro det og du får det.

Kærlig hilsen Jan Kornholt

Artiklen er trykt i ‘NYT fra Købnerkirken juli-september 2015’

En tanke om "Noget om livsforlængelse"

1. Pingback: NYT Kirkeblad fortæller om LIV i Købnerkirken | Købnerkirken