Livet er en fersken!

Det kristne liv er en fersken og ikke en appelsin. Livet skal nemlig ikke deles op i små bidder adskilt fra hinanden, men leves som en helhed.

FerskenKender du forestillingen om at det kristne liv er noget der udfolder sig en time om ugen henne i kirken. Dér kan man så, alt efter lyst og behov, fokusere på Gud eller bare hygge sig med de andre, som også kommer der en gang imellem. Og resten af livet – derhjemme, på arbejdet, i skolen mv. – der har det så ikke rigtig noget med Gud at gøre!
Men menneskelivet er ikke sådan at der er dele af livet som Gud er ligeglad med, og andet som Gud er særligt interesseret i. Kristenlivet handler om hele livet, døgnet rundt og uanset hvor du er. Gud ønsker at være med dig i det hele!

Kender du også forestillingen om den kirke hvor det er vigtigt at være en anden, end den man er til hverdag. Der tager man pænt tøj på, når man går i kirke – også i overført betydning: Når man kommer i den kirke så vælger man at vende ryggen til en hverdag fuld af problemer, og lader som om man har styr på det hele og er fuld af overskud.
Men kirkens fællesskab er ikke for de pæne, de rigtige, de heldige og de dygtige. Der findes ingen mennesker, som kun er dét! Kirkens fællesskab er for dem som forholder sig ærligt til egen magtesløshed, og derfor ved de har brug for Guds nåde og Guds kærlige indgriben. Kirken er for enhver der indrømmer at have brug for hjælp til at få mening og styrke i alle livets forhold.

Appelsin bådeDit liv ender helt sikkert i kaos, hvis du prøver at leve det adskilt i forskellige verdener. Og du tager fuldstændig fejl hvis du tror at du kan være kristne noget af tiden og så noget andet resten af tiden. Husk, livet er en fersken og ikke en appelsin! Og midt i en fersken er der en kerne – en stor sten. Sådan har det kristne liv Jesus som centrum. I midten af hele dit liv, der er Jesus. Hans ord til dig og alt det han har gjort for dig, og alt det han vil gøre for dig i fremtiden. Det gælder både for dig og for kirken at have Jesus i centrum. På den måde kan du sikre at hele dit liv får noget med Gud at gøre.

I Købnerkirken forestiller vi os at kristenlivet er 24 timer i døgnet 7 dage om ugen. Der er intet i dit liv som Gud er ligeglad med. Gud ønsker at hjælpe dig og vejlede dig og bruge dig både i skolen, på jobbet, i hjemmet, i ægteskabet og familien og blandt venner og når du handler i Fakta.

I Købnerkirken forestiller vi os at kirken er det sted som kan binde tingene samme for dig i dit liv. Her er vi sammen om det budskab der gælder i hele dit liv: Jesus har vist at Guds kærlighed er grænseløs og at kærligheden er rettet mod dig. Jesus fortæller dig alt det om livet, du behøver at vide.

Baptistkirken i Danmark fejrer 175 års jubilæum den 27. oktober. Den slags kan nemt få en til kun at tænke historie: Hvad var det der skete? Men jubilæet sker under mottoet ”Kom nu videre!” For det er livet i dag og i morgen der er på dagsordenen. Har du Jesus i centrum for dit liv og søger du helhed i tilværelsen, så er du allerede kommet godt videre. Dit liv en fersken!

Kærlig hilsen Jan Kornholt

En tanke om "Livet er en fersken!"

1. Pingback: Livet er en fersken! | Købnerkirken