Fra Kirkeblad til Nyhedsbrev

Det allersidste nummer af Købnerkirkens kirkeblad er udkommet. Alting har sin tid og nu er tiden til at Købnerkirkens kirkeblad bliver 100 % afløst af nye medier. I dag er Internettet den primære kommunikationskanal for næsten alle. 98 % af alle husstande i Region Hovedstaden har adgang til Internet. På Internettet formidles de seneste nyheder fra minut til minut. Trykte nyhedsmedier bliver derfor på få timer uaktuelle.

Et trykt kirkeblad, der udgives med måneders mellemrum, kan ikke længere leve op til vores krav om aktualitet og passer heller ikke længere til de nye arbejdsmåder, hvor der planlægges og kommunikeres kontinuerligt. Det har vi vidst længe og har derfor gradvist øget Købnerkirkens kommunikation via Internettet de seneste år. Lige nu har vores hjemmeside (www.koebnerkirken.dk) 50 besøgende hver dag. Købnerkirkens Facebook side (www.facebook.com/Koebnerkirken) har 435 følgere og vores opslag på Facebook bliver set af mere end 1000 hver uge.

I fremtiden vil Købnerkirkens primære kommunikation være ’nyhedsbrevet’ der pt. udsendes ca. hver anden uge som e-mail til 80 modtagere. Nyhedsbrevet læses dog af mange flere, fordi det også læses via hjemmesiden og Facebook og i trykte kopier, der uddeles i kirken. Nyhedsbrevet vil i løbet af efteråret 2017 blive udviklet og udvidet. Alt det, som plejer at være i kirkebladet, vil i fremtiden kunne læses i nyhedsbrevet.

Menighedsrådet ønsker at sikre en god kommunikation til alle medlemmer og alle aktive i Købnerkirken. Derfor opfordrer vi alle, der har en e-mailadresse, til at tilmelde sig nyhedsbrevet. Det kan ske på hjemmesiden (via dette link). Alle, som ikke kan modtage e-mails, kan finde trykte eksemplarer af nyhedsbrevet i Infostanderen i Købnerkirkens forhal eller kan lave en aftale om at få nyhedsbrevet leveret. Kontakt Pia Nielsen: nlsn.pia@gmail.dk eller Jan Kornholt: jan@kornholt.dk .

Læs også Andreas Højmark Andersens artikel ‘I Bredahls tid’ om tiderne der forandrer sig og de deraf ændrede vilkår for kirken.

Kærlig hilsen på menighedsrådets vegne
Jan Kornholt