DOGME

DOGME-gudstjeneste = alle kan bidrage med noget!

Søndag 20. august kl. 11.00 er der DOGME-gudstjeneste i Købnerkirken. Det er en gudstjeneste som på det Nye Testamentes tid. Paulus skriver om den første kirkes gudstjenester at ‘alle kan bidrage’: ” … derfor skal det være sådan her når I mødes: Alle kan bidrage med et indslag: en salme, en forklaring på et religiøst spørgsmål, et syn, en tungetale eller en oversættelse af tungetalen. I skal bare sørge for at alt hvad der foregår, styrker menigheden.” (Paulus 1. brev til korinterne 14,26)

Ved en DOGME-gudstjeneste er kun rammerne forberedt, mens indholdet skabes af deltagernes bidrag. Vi har fastlagt konceptet i disse fem dogmer:

1. Der er ikke forberedt program og prædiken.
  2. Alle deltagere inviteres til at bidrage.
  3. Alle praktiske opgaver er i funktion som sædvanlig.
  4. På forhånd udpeges gudstjenesteleder og musiker.
  5. Alt hvad der foregår skal styrke menigheden!

På søndag kl. 11.00 har alle deltagere mulighed for at få direkte indflydelse gudstjenesten i Købnerkirken: Har du forslag til en sang, et digt du vil læse eller en oplevelse du vil dele eller noget vi skal bede for. Tag det med på søndag og vær frimodig til at give gudstjenesten og fællesskabet indhold. Hvis du har noget at bidrage med, så kan du evt. på forhånd kontakte Jesper Mølgaard der er vært (post1@mail.dk eller 49 11 16 55). Du er også meget velkommen til bare tage ordet på søndag og foreslå en sang eller fortælle, hvad du har på hjerte. Og husk: Den eneste regel er, at det skal være noget, som styrker fællesskabet!

Café Julius har på søndag åbent kl. 10.00-14.00.