Pilgrimsgudstjeneste

Sofie Kornholt på vej til Santiago de Compostela

Hun gik 700 km! Sofie på vej til Santiago de Compostela

Søndag 7. sept. kl. 16.00 i Købnerkirken kan du høre Sofie Kornholt fortælle om pilgrimsvandringer. Du får at vide hvad meningen er med at gå en pilgrimsvandring. Sofie vil også fortælle om – og vise billeder fra – sin egen pilgrimsvandring (Caminoen) denne sommer fra Pamplona til Santiago de Compostela i Spanien, en 30 dages gåtur på mere end 700 km. Her er et par smagsprøver fra Sofies dagbog:

”Jeg tog af sted med høje forventninger. Jeg havde brugt meget tid og på at skaffe det helt rigtig tøj og udstyr. Jeg tror jeg er verdens bedst klædte pilgrim. Med adrenalinen pumpende i kroppen tager jeg mit første skridt på caminoen…”

”… det er svært at nyde omgivelserne når ens lilletæer bliver mast fordi ens fødder er hævet og vabler bryder frem. Det eneste gode ved smerten er, at de steder som gjorde ondt i går, bliver bedøvet af smerten i fødderne i dag. Indtil videre har der ikke været spirituelle åbenbaringer. Det eneste jeg tænker på er hvor det gør ondt og hvor det kommer til at gøre ondt i morgen… men så skete det noget helt utroligt…”

Kom og hør mere på søndag kl. 16.00. Syng med på pilgrimssangene og brug anledningen til at overveje, hvor du selv er på vej hen. Der står kaffe og te på bordet når du kommer, og undervejs i gudstjenesten får du mulighed for at smage den berømte ”Tarta de Santiago”, en mandelkage, som pilgrimmene har fået serveret siden middelalderen i Santiago de Compostela.