Mere kommunikation, tak!

Onsdag den 11. december mødtes vi i menighedsrådet for første gang efter menighedsmødet 24. november. Derfor var det oplagt, at vi brugte noget tid på at evaluere menighedsmødet og de samtaler, vi som menighed havde haft her. Det store tema på menighedsmødet handlede om vores gudstjenester i Købnerkirken. Vi er i øjeblikket i gang med en forandring og fornyelse af vores gudstjenester. Gudstjenesten er vores vigtigste mødested som kirke, og derfor er det helt essentielt, at vi har åbne og attraktive gudstjenester. Forandringerne er begyndt at indtræde, og udviklingen vil fortsætte i 2014. Vi kan også allerede se resultater af forandringerne ved, at flere mennesker kommer til vores gudstjenester. Men forandringsprocesser er ikke altid helt nemme, og vi skal også som menighed kunne følge med i udviklingen, og derfor er det vigtigt, at vi hele tiden taler sammen om vores visioner og i fællesskab vurderer hvordan udviklingen forløber. Det synes vi i menighedsrådet overordnet lykkedes på menighedsmødet, og vi kan som menighed være stolte af vores dygtige og engagerede indsats indtil nu. Vi gør det godt – og vi kan som nævnt allerede se resultater, så lad os fortsætte for fuld styrke.

For at understøtte, at vi forsat og løbende har en samtale om, hvor vi er på vej hen som kirke – og ikke alene i forhold til vores gudstjenester, har vi i menighedsrådet besluttet, at vi efter hvert menighedsrådsmøde kort vil fortælle om, hvad vi arbejder med. Dette er den første af sådanne beretninger. Samtidig har vi også besluttet, at vi til næste år, skal have langt flere møder, hvor vi kan tale sammen om vigtige temaer i vores kristne fællesskab fx om gospelmusik, vores nye Cafe Julius eller hvad vi skal og kan forvente af hinanden i vores fællesskab. Efter vores nye vedtægter skal vi have mindst tre ordinære menighedsmøder om året – vi vælger til næste år at holde fire menighedsmøder. Det første bliver søndag 9. februar. Herudover skal vi så have seks andre møder under titlen Under Construction (dansk: under opbygning), hvor vi tager et enkelt tema op på et åbent møde, der ligger i umiddelbar forlængelse af en gudstjeneste. Så alt i alt skal vi altså mødes mindst ti gange til næste år for at tale sammen om helt essentielle temaer for vores virke. Den første samtale ’Under Construction’ bliver 19. januar. I menighedsrådet ser vi meget frem til at have disse samtaler i menigheden, og vi er overbeviste om, at de vil gøre en stor forskel.

Kærlig hilsen
Menighedsrådet