DOGME gudstjeneste i Købnerkirken

dogmegudstjenestePå søndag den 30. juni kl. 10.30 er der ‘dogmegudstjeneste i Købnerkirken. Det betyder at alle deltagere i gudstjenesten har mulighed for at få direkte indflydelse på programmet: Har du forslag til en sang, et digt du vil læse eller en oplevelse du vil dele eller noget vi skal bede for. Tag det med på søndag og vær frimodig til at give gudstjenesten og fællesskabet indhold.

Hvis du har noget at bidrage med, så kan du evt. på forhånd kontakte Jan Kornholt, der leder gudstjenesten (jan@kornholt.dk 21 49 44 12). Du er også meget velkommen til bare tage ordet på søndag og foreslå en sang eller fortælle, hvad du har på hjerte. Den eneste regel er, at det skal være noget, som styrker menigheden!

Næsten alle gudstjenester i Købnerkirken i dag er velforberedte på alle måder. Men ind imellem indbyder vi til ’dogmegudstjeneste’ hvor kun rammerne er forberedt og indholdet skabes af deltagernes bidrag. Vi gør det med Ny Testamente som inspiration (Læs Paulus 1. brev til korinterne 14,26) og fordi vi har oplevet at denne frie og spontane gudstjenesteform er god og givende. Vi har fastlagt konceptet i disse fem dogmer:

1. Der er ikke forberedt program og prædiken.
  2. Alle deltagere inviteres til at bidrage.
  3. Alle praktiske opgaver er i funktion som sædvanlig.
  4. På forhånd udpeges gudstjenesteleder og pianist/organist.
  5. Alt hvad der foregår skal styrke menigheden!

På søndag vil vi fejre ’spontan’ nadver der matcher ideen med dogmegudstjenesten.
Som sædvanlig vil der også på søndag blive indsamlet en gave under gudstjenesten. Dagens gave vil gå til ‘Købnerkirkens Fornyelse’ = den forestående ombygning af Købnerkirken.