‘kunsten at leve’ – en populær gudstjenesteform

Lovsang i Købnerkirken

Lovsang i Købnerkirken 10. marts 2013

Købnerkirken har i den seneste tid afprøvet nye gudstjenesteformer. Den seneste i rækken er ‘kunsten at leve’. Den er kendetegnet ved at handle om et aktuelt og relevant emne for nutidens mennesker. Og prædikenens sprog er nutidigt, uformelt og understøttes af illustrationer på storskærmen. Emnerne ved de første to gudstjenester 24. februar og 10. marts var ‘venskab’ og ‘forskellighed’.

Desuden er også musikken nutidig, mest nye sange og enkelte klassiske. Musikken er af høj kvalitet og udgør ca. halvdelen af programmet. Købnerkirkens korleder Nina Luna leder musikken sammen med Mads Holm Andersen på piano og Amager Gospelkors dygtige solister.

Den første gudstjeneste havde 50 deltagere og den anden mere end 60. Det er dobbelt så mange som til en ‘normal’ gudstjeneste i Købnerkirken.  Næste ‘kunsten at leve – gudstjeneste’ bliver den 14. april hvor emnet er ‘fremtiden’.

Se billeder fra gudstjenesten søndag 10. marts her …