Dogmegudstjeneste i Købnerkirken

Dogmegudstjeneste - keep it simple!

Dogmegudstjeneste – keep it simple!

Det begyndte for 5-6 år siden som ’bitter nød’ i en præsteløs tid med få ressourcer. Der var ingen til at står for gudstjenesten og ingen til at prædike. Derfor blev Købnerkirkens fællesskab ‘tvunget’ til at fejre gudstjeneste som på Det Nye Testamentes tid: ” … derfor skal det være sådan her når I mødes: Alle kan bi­drage med et indslag: en salme, en forklaring på et religiøst spørgsmål, et syn, en tungetale eller en oversættelse af tungetalen. I skal bare sørge for at alt hvad der foregår, styrker menigheden.” (Paulus 1. brev til korinterne 14,26)

Næsten alle gudstjenester i Købnerkirken i dag er velforberedte på alle måder. Men ind imellem indbyder vi til ’dogmegudstjeneste’ hvor kun rammerne er forberedt og indholdet skabes af deltagernes bidrag. Vi gør det med Ny Testamente som inspiration og fordi vi har oplevet at denne frie og spontane gudstjenesteform er god og givende. Vi har fastlagt konceptet i disse fem dogmer:

1. Der er ikke forberedt program og prædiken.
  2. Alle deltagere inviteres til at bidrage.
  3. Alle praktiske opgaver er i funktion som sædvanlig.
  4. På forhånd udpeges gudstjenesteleder og pianist/organist.
  5. Alt hvad der foregår skal styrke menigheden!

På søndag den 17. februar kl. 10.30 har alle deltagere således mulighed for at få direkte indflydelse gudstjenesten i Købnerkirken: Har du forslag til en sang, et digt du vil læse eller en oplevelse du vil dele eller noget vi skal bede for. Tag det med på søndag og vær frimodig til at give gudstjenesten og fællesskabet indhold. Hvis du har noget at bidrage med, så kan du evt. på forhånd kontakte Jan Kornholt, der leder gudstjenesten (jan@kornholt.dk 21 49 44 12). Du er også meget velkommen til bare tage ordet på søndag og foreslå en sang eller fortælle, hvad du har på hjerte. Og husk: Den eneste regel er, at det skal være noget, som styrker menigheden!