Samtale om kirkens velsignelse af homoseksuelle

Menighedsrådet indbyder til samtale om ‘kirken og homoseksualitet’.

Den 7. juni 2012 vedtog Folketinget en ny ægteskabslov som ligestiller homoseksuelle ægteskaber med heteroseksuelle ægteskaber. Alle godkendte og anerkendte trosamfund i Danmark har ret til at foretage vielse med borgerlig gyldighed. Derfor udfordrer den nye lov alle trossamfund til at tage stilling til, hvordan man vil forholde sig til homoseksuelles ønske om vielse eller velsignelse af deres forhold.

Købnerkirkens menighedsråd har arbejdet med spørgsmålet, og formuleret sine overvejelser og holdninger i et dokument som vil danne udgangspunkt for en samtale i kirken. Den 29. november kl. 18.00 vil menighedsrådet komme med et oplæg, som både handler om, hvad homoseksualitet er, og hvordan Bibelen og samfundet ser på homoseksualitet. Menighedsrådsformand Jan Kaas og præst Jan Kornholt vil stå for aftenens oplæg.

Aftenen begynder kl. 18.00 med en let serverin,g og så serverer vi også en kop kaffe undervejs, og vi slutter kl. 20.30. Alle er velkomne til at komme og lytte og til at tage del i den åbne samtale. Der skal ikke være nogen konklusion denne aften. Planen er, at der skal være flere samtaler, og at de fører til, at menighedsrådet fremsætter forslag ti,l hvordan Købnerkirken skal forholde sig til vielse/velsignelse af homoseksuelle.

Læs menighedsrådets udkast til samtale her…