‘Bob Dylan’ i Købnerkirken

Bob Dylan

Velkommen til gudstjeneste den 20. november kl. 11.00 ‘kun’ med Bob Dylans musik. Købnerkirken får besøg af fem musikere som kalder sig ”Evangeliet ifølge Bob”. Gruppen, der blev dannet for to år siden af Jens Lomborg præst ved Valgmenigheden i Skjern, vil give os et bredt udsnit af de Bob Dylan, sange som handler om den kristne tro.

Den 70 årige Bob Dylan er en af vor tids mest indflydelsesrige kunstnere. Han har udgivet mere end 40 albums, skrevet bøger, malet billeder og medvirket i film.

En aften i 1978 skete der noget skelsættende i Bob Dylans liv. Ved en koncert samlede han et kors op fra scenekanten og gemte det. Han har siden forklaret, at han få dage efter havde en stærk oplevelse af Jesu nærvær: “Herrens herlighed væltede mig omkuld og samlede mig op,” forklarer han. Kort tid derefter gik den verdenskendte sanger på bibelkursus i en Vineyard menighed i Los Angeles, og i foråret 1979 blev han døbt. I den periode skrev han samtidig en række nye sange, som bedst kan karakteriseres som gospel-rock.

I 1979-1981 turnerede han udelukkende med sine nyskrevne gospelsange, som mange kender fra udgivelserne “Slow train coming” og “Saved”. Han udfordrede sit publikum med sangtekster med et meget direkte budskab om at vælge Guds nåde og Guds kærlighed. Hans poetiske tekster rummer samtidig ofte elementer af Jesu egen fortælleteknik, hvor man udfordres til at tænke selv.

Kom – lyt – og rock – med i Købnerkirken, når EVANGELIET IFØLGE BOB guider os gennem denne historie og det fantastiske budskab i Dylans gospelsange. Trommer: Jens Bech Vestergaard. Bas: Hans Grarup. Guitar: Kasper Petterson. Orgel: Gorm Vestergaard. Vokal og guitar: Jens Lomborg

Der er fri adgang til gudstjenesten, men der vil blive indsamlet en gave til hjælp til dækning af udgifter. Og bagefter er der – som hver søndag – kirkekaffe!